HANS GREYL - Blush - Marlborough,New Zealand (schroefdop)

HANS GREYL - Blush - Marlborough,New Zealand (schroefdop)

€9.60
(Incl. 21% btw)
Qty.

Mooi helder en zeer licht roze zelfs een beetje koperkleurig, zoals een echte blush rosé hoort te zijn. Geuren van rijp tropisch fruit en agrume en heeft toetsen van vers gemaaid gras. De smaak is knisperend fris met appel, citrus, perzik en abrikoos. vol en sappig met hints van rood fruit en kruisbes. Hij heeft een lange en verfijnde afdronk.

Hans Greyl Sauvignon Blanc "Blush" Rosé is afkomstig uit de Marlborough streek in Nieuw-Zeeland. De wijn is afkomstig van het noordelijke deel van het zuidelijke eiland.

Hier zijn de groeiomstandigheden van de druiven uitstekend. Dat komt mede door de leemgrond om een ondergrond van kiezels in de valleien van twee rivieren. De wijngaarden genieten van warmte met heel veel zonnestralen. De koele nachten en een lang groeiseizoen zorgen voor een perfecte wijn! Hans Greyl Sauvignon Blanc Blush Rosé is gemaakt van voornamelijk Sauvignon Blanc druiven, aangevuld met een kleine hoeveelheid Merlot voor een mooie ronde smaak. Hij wordt gevinifieerd als een witte wijn. Op het moment dat de druiven zijn geperst, is het tijd voor de fermentatie in temperatuur gestuurde roestvrijstalen tanks. Na kort contact met de droesem, wordt de wijn geassembleerd.  Past uitstekend bij salades, geitenkaas gerechten en als aperitief