VALPOLICELLA RIPASSO "La Corte del Pozzo" - Gino Fasoli - Bio AB
De robijnrode kleur is helder, intens. Het fijne en intense boeket geeft hints van kersen in alcohol, met tonen van donker fruit en een lichte vanille-echo. Zacht en fluweelzacht in de mond, met een vleugje rood fruit. Het heeft een uitstekende structuur en een aanhoudende nasmaak.
Fasoli Gino is een alom gerespecteerd wijnhuis met twee wijnmakers aan het roer die werkelijk juweeltjes van wijnen maken. Domein Fasoli Gino is ontstaan in 1925. Grootvader Amadio plantte toen de eerste wijnranken op het domein en verkocht de wijn in steden als Verona, Vicenza en Padova. De vader van de huidige eigenaars en naamgever van het domein – Gino – breidde het domein verder uit in samen met zijn broer Gigi.
Nu is de derde generatie aan de beurt: de tweelingbroers Natalino en Amadio Fasoli. Zij werken met enorm veel respect voor hun voorgangers en de wijngaarden waarop hun wijnen tot leven komen. Sinds 1980 werken ze dan 100% op biologische wijze. Sinds 1990 zijn de wijngaarden biologische gecertificeerd. In de regio Veneto maken de broers onder andere de hier verkrijgbare Valpolicella Classica en Soave.