Blanco de Tempranillo -D.O.Pago Del Vicario - Spanje

Blanco de Tempranillo -D.O.Pago Del Vicario - Spanje

€9.26
€8.30
(Incl. 21% btw)
van
Qty.

Kleur: lichtgeel. Glycerisch en zeer briljant.
Neus: aanvankelijk zeer verfrissend, zeer citrusachtig, doet denken aan grapefruit en citroen, overgaand in zomerfruit zoals ananas en peer. Verse aromatische kruiden zoalsvenkel en lavendel. Laurierblad en minerale tonen.
Mond: vol, fris en smeuïg, met een uitgesproken zuurgraad met citrustonen die doen denken aan citroen, grapefruit en ananas.
In de mond genieten we van drie sensaties na verloop van tijd: fruitige, frisse zuurgraad en zilte tonen die het gehemelte stimuleren., het heeft een zeer persistente fruitigheid
Past bij Kaas, vette vis, zeevruchten, wit vlees, pasta, rijst, risotto.
Serveertemperatuur van 8º C.

Classificatie: DOP PAGO DEL VICARIO
100% Tempranillo

 

Met 130 hectare wijngaard verspreid langs de oevers van de rivier Guadiana, creëert Susana López Mendiondo de Pago del Vicario wijnen. De drie factoren die hen definiëren
zijn het terroir, het gebruik van technologie op het veld en in de wijnmakerij, en verbeelding in de productie, wat leidt tot innovatie, zowel in de blends als de soorten wijn.

Pago del Vicario is een zeer modern, innovatief Spaans wijnhuis. Haar wijngaarden liggen op 600 meter hoogte in het midden van het land, op de glooiende hellingen aan de voet van de bergen van Toledo. Pago del Vicario maakt uiterst moderne wijnen, ongewoon, gewaagd en altijd gebotteld in fraai vormgegeven flessen. Pago del Vicario is meer dan een wijnhuis. Het is een ‘wijncomplex’, met 130 hectare wijngaarden, een hotel en een restaurant. Opgericht door twee ondernemende broers, Antonio en Ignacio Barco, in 2000. Pago del Vicario biedt een volledige culinaire ervaring.  De wijnen worden gemaakt door Susana López Mendiondo. Niet de eerste de beste. Afgestudeerd als landbouwkundige met een specialisatie in wijn. Actief als wijnconsultant voor een groot aantal Spaanse bodega’s en eerder wijnmaker bij het zeer prestigieuze Bodegas Mas Gil in Calonge, waar ze samenwerkte met Peter Sisseck, die weer beroemd is geworden met zijn Ribera del Duero Pingus wijnen.