CHÂTEAU LES ORMES DE PEZ - Saint Estèphe 2014

CHÂTEAU LES ORMES DE PEZ - Saint Estèphe 2014

€35.49
(Incl. 21% btw)
Qty.

Donkere robijnrode tint. Nog voordat je je neus in het glas hebt laten zakken, komt dit op je af met een golf van donker, zwart fruit - denk aan Morello kers, cassis en zoethout. Het gehemelte voelt "koel" aan, maar is vol van smaak, met elegante, zijdeachtige tannines en een lange afdronk.Merlot 52%, Cabernet Sauvignon 42%, Cabernet Franc 5%, Petit Verdot 1%.

Château Les Ormes de Pez is een van de meest vooraanstaande gebouwen van St-Estèphe in Cru Bourgeois. Het werd gekocht door Jean-Charles Cazes in 1936 en wordt nu gerund door Jean-Michel Cazes. Deze laatste is eigenaar van Lynch-Bages. Het landgoed ligt net buiten het dorp Pez in het noordelijke deel van de gemeente St-Estèphe.

Er zijn 32 hectare wijngaarden, die liggen op grindrijke bodems op een ondergrond van zand en klei. Ze zijn beplant met 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Cabernet Franc. De druiven worden met de hand geoogst en vervolgens gefermenteerd in temperatuur gecontroleerde, roestvrijstalen vaten.

De wijn wordt vervolgens gerijpt in een combinatie van één- en tweejarige vaten uit Lynch-Bages. In het laatste decennium zijn de wijnen rijker en meer fruitig geworden - de selectie bij de oogst is strenger geworden en het aandeel van Cabernet Sauvignon in de uiteindelijke blend is verhoogd.

De wijnen hebben normaal gesproken minstens 5 jaar flesrijping nodig om op hun best te zijn.