LES PROMESSES DE ROCHER CORBIN - Montagne Saint Emilion

LES PROMESSES DE ROCHER CORBIN - Montagne Saint Emilion

€13.52
(Incl. 21% btw)
Qty.

Expressieve neus met gekruide tinten die op de houtlagering duiden, verweven met aroma's van donkerrood fruit. Complexe en evenwichtige mond met mooie concentratie, fluwelige taninnes en lange afdronk. Gebakken rood vlees, barbecue, lamsvlees, wild Wildgerechten, gegrild vlees en belegen harde kazen

Philippe Durand, de eigenaar van dit domein, laat zich kenmerken door het jaarlijks uitbrengen van een klasse product, ongeacht de goede of slechte gang van de jaargetijden. Dit kan hij dankzij zijn grote oplettendheid en dagelijkse zorg in de wijngaarden om de rendementen laag te houden (taille courte, effeuillage, vendange en vert).

Geen kunstmeststoffen, enkel gebruik van organische plantaardige stoffen is toegestaan, evenals biomest. Ook geen gebruik van onkruidverdelger, en dat al 20 jaar. Hij werkt ook al 8 jaar pesticidevrij. Manuele oogst enkel bij optimale rijpheid van de druiven; dit wordt dagelijks getest. Dubbele trieertafel waardoor enkel gave druiven gevinifieerd worden gebruik makend van moderne technieken.

Bij de vinificatie - zonder zwavel en met bio gisten - gaan het traditionele en het moderne hand in hand. Traditioneel: lange gisting en opvoeding op houten vaten. Modern: geautomatiseerde (lage) temperatuurscontrole bij de vergisting,en micro oxygenatie. Tijdens de opvoeding wordt het SO2 gehalte onder controle gehouden.

De wijn wordt geklaard door middel van ei-albumine, geen filtering bij de afvulling. Het resultaat: diepgekleurde wijnen met volle aroma's van rijp fruit, zachte tannines en mooi bewaarpotentieel.