PINOT GRIS - Cuvée des Prélats - Domaine Paul Ginglinger

PINOT GRIS - Cuvée des Prélats - Domaine Paul Ginglinger

€15.25
(Incl. 21% btw)
Qty.

Onze Pinot Gris Les Prélats is een complexe mix van talrijke percelen gelegen op de mergel- en kalksteenhellingen rond Eguisheim (Altengarten, Morschwihrerweg, Fuchsloch, Kleiner Eich en Stich). Het wordt gekenmerkt door grote zeggingskracht uit zijn vroege jeugd maar kan ook sierlijk ouder worden. Het heeft een charmant boeket van peer, mirabellenpruim, hazelnoot, vanille en een fijne rokerige noot. Deze droge Pinot Gris heeft een dichte, vlezige, brede en verfijnde balans, met een bijzonder harmonieuze integratie van de verschillende componenten van de wijn. De afwerking wordt gekenmerkt door een prachtige kalksteen indruk en een verfrissende zuurgraad.

Een familiegeschiedenis van wijnbouwers In Eguisheim is de familie Ginglinger geworteld in de geschiedenis van dit dorp. Sinds 1610 hebben 13 generaties wijnbouwers en fijnproevers elkaar opgevolgd op de hellingen aan de voet van de Drie Kastelen. Michel, een oenoloog die is opgeleid aan de Universiteit van Reims, en zijn vrouw Loreto namen in het jaar 2000 het stokje over van Paul, zijn vader. Zowel in de wijngaard als in de kelder past hij de vele technieken toe die hij tijdens zijn verschillende opleidingen als keldermeester in Bourgondië, Zuid-Afrika en Chili heeft leren kennen. Het landgoed van Paul Ginglinger Het Paul Ginglinger-domein ligt 5 km ten zuiden van Colmar, en is gelegen op een dertiental hectaren wijnstokken op hellingen die naar het oosten, zuidoosten en bijzonder zonnig zijn gericht, op een hoogte van 220 tot 340 m. Deze wijngaard, aan de voet van de Drie Kastelen, ligt beschut door de uitlopers van de Vogezen en profiteert van een bijzonder droog en warm microklimaat, aangezien de regenval het laagste van Frankrijk is. De ondergrond is marmerachtig en licht graniethoudend, rustend op een zeer steenachtige kleigrond. De wijnen van deze terroirs zijn robuust, krachtig en hebben een goede lange levensduur met behoud van hun typische karakter en bloemige aroma's.